WiebeVanDerWorp

Over mij in het kort:

Dan peins je even: "Wie is Wiebe?" Ok, vroeger gebruikte ik mijn doopnaam Wiebertus, maar dat is al tijdens de internaatsperiode veranderd. Sommigen noemden mij Wiebo, maar sinds 30 jaar is het dus Wiebe. Eigenlijk staat informatie over mij versnipperd over het web. Google op "wiebe van der worp" om mijn ware aard te ontdekken :) . Mijn vaste basisbladzijde is http://www.vanderworp.org/~wiebe. Hierna heb ik wat geschreven over mijn internaatsperiode en wat andere achtergronden.

Je kunt mij mailen op adres <wiebe@viaisn.org>. Ik ben vrijwel altijd permanent op IRC te vinden op #vrijschrift (server oftc.net) en daar zitten ook mensen die je mogelijk verder kunnen helpen.Over de Reünie

Helaas is dit de enige echte grote reünie

Je zit wat te denken over de reunie en dan komen er veel zaken boven. Een van die punten die ik naar de oude garde mailde: na deze reünie zou je over tien jaar er weer een kunnen organiseren maar oude kippen is een letterlijk uitstervend ras en toen kwam ik voor mijzelf tot de conclusie dat deze reünie een unieke happening is omdat er nog "oude" kippen zijn!

Typo

Als ik laat nog wat typ dan zijn de vingers niet zo precies meer. Een van de spelfoutjes wil ik niemand onthouden: de o zit naast de i op het toetsenbord en ik typte heel toepasselijk www.oudekoppen.nl i.p.v. www.oudekippen.nl!

De klasseboeken

Van Paul Boelens kreeg ik de klasseboeken 1969-1972 te leen om te scannen, even een paar uur vinden om het te doen. In de tussentijd krijg ik van JeroenDekkers een uitwerking van een proefwerk waarvan ik denk: "dat zouden wij ook zo oplossen"...

elephantintheway.jpg

(Dank aan Koen Vervloesem, http://www.vervloesem.eu/qed/?p=38)

Beetje technisch

http://www.oudekippen.nl is voor mijzelf weer een bewijs dat een wiki een zeer waardevol hulpmiddel bij de organisatie is, samen met de maillijst. Leuk detail: de aangepaste Moinmoin-wiki is behalve bij ons alleen in gebruik bij http://www.ffii.org/ en http://kernelnewbies.org/. Ik ben trouwens beroepsmatig ook met dit soort zaken bezig en zie vooruitstrevende bedrijven als XS4ALL experimenteren met wiki-technieken om interne bedrijfscommunicatie te verbeteren (verbeteren door chaos en platte piramides te introduceren, toch wel grappig).

Internaatsperiode

Het huis uit

Mijn vader voer, was lang van huis en een lastig jochie als ik was een ramp voor moeders. De brugklas op "De Breul" in Zeist was alles behalve goed doorlopen. Dus voor ik er zelf erg in had zat ik al in Roermond. Ik herinner me nog goed hoe we eerder (1974) een rondleiding over het prachtige terrein hadden gehad van JeanSmeets en zo werd de beslissing voor mij genomen. Het was een andere wereld zo bleek al snel maar ik kon mijn draai redelijk vinden.

Time it was, and what a time it was, it was
A time of innocence
A time of confidences
Long ago it must be
I have a photograph
Prison your memories
They're all that's left you
(Simon&Garfunkel)

Het buurmeisje I

Nu woonde er een meisje op Heinsbergerweg 186 en dat meisje had 180 buurjongetjes. Niet één jongetje probeerde haar het hof te maken terwijl haar schoonheid daar toch genoeg aanleiding toe gaf. De reden was simpel: haar vader was de concierge "Stemkens" waar iedereen toch wel enigszins ontzag voor had, ondanks zijn geringe grootte. Uitzondering was GerritKivit die het als een echte vrouwenjager niet kon laten en omdat hij mijn vriend was kwam ik automatisch in contact met haar. Enfin, van het één kwam het ander en ondanks dat haar vader iets mompelde als "zonder kist sigaren en fles cognac komt er geen kerel door de deur" kregen we stevige verkering. Zo stevig dat we ondanks alle statistieken over scheidingen toch nog steeds bij elkaar zijn.

liesbeth_15.jpg

Visie heren, lange termijn visie, daar draait veel om en ik kan gniffelen bij de gedachte dat ik deze vrouw onder al jullie neuzen heb weggekaapt.

Opstand n 1976

Hoe ouder ik werd hoe makkelijker de jaren op het internaat verliepen, niet in de laatste plaats omdat ik een derde thuis had. Ik zat in flat A tijdens de invasie van B en C, ik zag HarryValk vanuit de herenflat allerijl over zijn balkon springen om de opstand te onderdrukken, jeugdleiders en Fittipaldi scheurden het terrein op maar er was geen beginnen aan. Iedereen was door het dolle. Sommigen sloten zich op in hun kast uit angst, later moest er een zoektocht ondernomen worden omdat ene PierreVanDerGiessen spoorloos was. De brandslangen spoten en spoten, de trappen veranderden in watervallen, wat een toestanden. Zoals met alle oorlogen is de aanleiding vaak ondergeschikt maar voor wie het wil weten: Flat-A-ers namen borden en bestek mee uit de eetzaal en gooiden die na gebruik uit het raam op het lager gelegen dak. Gevolg was dat het dak overal lekte in met name de studiezaal en dat moest maar eens afgeleerd worden. Na weken werd echter duidelijk dat de "collateral damage" groot was. Het linoleum was flink beschadigd door het water.

jeroen_gerrit_marcel_simon.jpg

Opstand n+1

Ik zat even de log van JoepClaessens door te lezen en kwam daar dat verhaal van dat kampvuur tegen en het verhaal van de films. De aanleiding was dat er ongein in de kelder had plaatsgevonden met de brandslangen. Tijdens de studie in de zalen was dan het moment om iedereen erop aan te spreken door de prefecten en natuurlijk: niemand had het gedaan. Resultaat we mochten met zijn allen de aangekondigde film niet meer zien. In de eetzaal vervolgens brood en kaas blijven bijbestellen en met de pakketten op naar het tweede bos en wel precies hier. In het donker een kampvuur en om een gegeven moment gooit Marco Greep er een aanstekergasfles in. Vervolgens gaat iedereen achter een boom staan maar er gebeurt helemaal niets. Marco wordt overmoedig, neemt een aanloop en springt over het vuur. Dat herhaalt zich een aantal keren waarna een jongen - ik meen PaulRomeijn - hem bij zijn arm pakt en achter een boom trekt. Niet lang daarna explodeert de fles en spat het vuur volledig uit elkaar. Zoiets noem je geluk! Marco had een tijd daarna nog een akkefietje waar hij minder geluk had, maar sommige dingen kun je maar beter niet publiek vermelden.

Simon Homburg

Het eerste en tweede jaar zaten we met vier internen in de klas op het schoolpad: GerritKivit, MarcelVanRensch, SimonHomburg en ik. Het waren goede en zorgeloze tijden. Simon ging in 1976 op vakantie met ThomasRubens en overleed in Spanje. PatrickDekkers en ik zaten op een zeilkamp en zagen elkaar een week later opnieuw tijdens de begrafenis. Heel tragisch en leeg daarna. Als volwassene bedenk je dan wat een hel dat voor die ouders en broers moet zijn geweest.

simon_s.jpg

Bounty

De prefecten hadden kantoortjes waar je op beperkte tijden in de rij kon gaan staan om wat geld te krijgen om basisbehoeften als schriften en tandpasta in de stad te kunnen kopen. In een klapper werden nauwgezet uitgegeven bedragen bijgehouden die van het door de ouders gestorte saldo werden afgeschreven. Sommige internen probeerden complete fietsen te declareren omdat die "gestolen" waren en in zeer zeldzame gevallen vielen ze niet door de mand waarna ze weer heel lang vooruit konden maar meestal was het toch echt onderhandelen over dubbeltjes. Misschien was ik er ook wel niet zo bedreven in.

Een van de internen was DavidWielkens. Hij was van Surinaamse afkomst en vliegensvlug. En hoewel het een sympathieke jongen was kon hij bij anderen het bloed onder de nagels halen. Zijn donkere kleur bezorgde hem zijn bijnaam Bounty: "een tropische verrassing in Hollandse melkchocolade" n.a.v. een toenmalige reclame-uiting op TV. Hij stond voor mij in de rij voor geld en ging het kantoortje binnen. Ik weet niet precies wat er besproken werd maar we hoorden de gemoederen flink oplopen waarna de deur openvloog en Bounty de deur uit rende met AndréVanEmpel vlak op de hielen. Na een voorsprong opgebouwd te hebben stond hij stil op het grasveld, schold hem flink uit en maakte de situatie voor zichzelf nog erger om vervolgens lachend verder te rennen voor zijn leven! Die dag heeft niemand meer iets van hem vernomen.

De andere kant...

Als je dan wat ouder bent heb je geen last meer van de onderdrukking door ouderejaars. Ook daar kijk je later anders op terug. Iedere eerste- en tweedejaars werd wel verplicht om bedden op te maken, geen probleem, maar sommige jongens zijn toch wel heel erg systematisch getreiterd gedurende hun jarenlange verblijf. Sommige treiteraars waren ronduit ziek van geest en veel ellende onttrok zich aan het oog. Tijdens de organisatie van de reünie bereikte mij een verhaal van iemand die sexueel mishandeld was en dat is na 30 jaar toch ronduit schokkend. En laat ik daarbij zeggen dat er toch een aantal internen zijn die mij persoonlijk gezegd hebben niets meer met die tijd te maken willen hebben. Jammer.

Turbo-verhuizing

Nee, leuker waren dan de verhuisacties: een kamertje met 15 man leeghalen en opbouwen in een andere kamer waarop de kamerbewoner naar JeanSmeets liep en wij - tegen de tijd dat JeanSmeets boven was - gewoon alles weer op zijn plek hadden en onschuldig op een veilige afstand stonden te kijken.

Vrijheid

Op je 16e een brommer gaf je zoveel vrijheid, wat hebben we met zijn allen vaak de buurt onveilig gemaakt en wat hadden we een lol. Die warme zwoele zomers, de kinderlijke onbezorgdheid en je eigen zalige naïviteit, wat zou ik die tijd nog eens graag overdoen!

wiebe_16.jpg

Ach dit is ook maar een korte braindump, de jaren vliegen om, het zij zo, carpe diem, tijd voor een krachtige reünie, tijd voor oude koeien, hoe zal het iedereen vergaan zijn, ik kijk er echt naar uit!

Het buurmeisje II

LiesbethVanDerWorp is een drijvende kracht tijdens de organisatie van de reünie. Ik zeg dat graag want ze verdient jullie waardering in het bijzonder. En als we de reünie houden dan koop ik een stevige kist sigaren en cognac voor mijn schoonvader die ons als een achtergrondproces aan het helpen is om er een succes van te maken. Dat heeft hij na al die jaren wel verdiend!!

Systeemspul

Hieronder staan wat statistische gegevens over de site.

Page hits

 1. 223318 InternaatReunie
 2.  80362 FrontPage
 3.  75380 HelpMiscellaneous/FrequentlyAskedQuestions
 4.  64331 De site van het Internaat van het Bisschoppelijk College Roermond
 5.  52099 OudInternen
 6.  48554 Foto
 7.  44995 IbcThijsBroekmansReunie2007
 8.  37550 IbcRolandVanDenAkkerReunie2007
 9.  29070 IbcWouterSchusterReunie2007
 10.  27691 IbcWiebeVanDerWorpA
 11.  27105 IbcIvanBerkovitsReunie2007B
 12.  26301 In memoriam
 13.  23874 Docenten
 14.  20922 WiebeVanDerWorp
 15.  18539 IbcJeanSmeetsG
 16.  17147 HelpOnSlideShows/900 Last but not least: Running your presentation
 17.  15921 RecentChanges
 18.  13674 HelpOnMacros/MonthCalendar
 19.  12486 Reunielinks
 20.  11939 MedewerkersInternaat
 21.  11573 Artikelen
 22.  11415 IbcArthurVanThielReunie2007
 23.  10777 IbcRolandVanDenAkker
 24.  10725 IbcJeanSmeetsA
 25.  10716 TechnischeHulp
 26.  10686 InternaatGeschiedenis
 27.  10376 WikiCourse/21 Macros
 28.  10305 SystemPagesInEnglishGroup
 29.  10157 IbcIvanBerkovitsReunie2007A
 30.  10010 IbcJobTenDoeschateReunie2007
 31.   9945 IbcJeanSmeetsC
 32.   9528 IbcJeanSmeetsB
 33.   9008 Sponsors
 34.   8915 IbcHenkSpinhof
 35.   8798 VoorPagina
 36.   8383 Organisatiestructuur
 37.   7989 IbcMarcelSpitzReunie2007
 38.   7332 IbcToonLigtenbergReunie2007
 39.   7287 IbcFransSpauwen
 40.   7149 HelpOnConfiguration
 41.   6710 HelpOnNavigation
 42.   6489 IbcJeanSmeetsE
 43.   6016 IbcJeanSmeetsD
 44.   5851 Polo-shirts
 45.   5812 Media
 46.   5412 Kippen en boeren
 47.   5289 IbcMarcelWouters
 48.   5263 IbcFrancBessems
 49.   5177 FrankRiswick
 50.   5126 Links
 51.   5070 IbcToonLigtenberg
 52.   4771 IbcThijsBroekmans
 53.   4760 Groepsfoto 1976 personen
 54.   4700 Internaat Bisschoppelijk College Roermond
 55.   4675 Onderwerpen
 56.   4648 IbcJoepClaessens
 57.   4507 IbcKeesBernhard
 58.   4477 PageHits
 59.   4407 IbcJobTenDoeschate
 60.   4373 HelpOnInstalling/StandaloneServer
 61.   4275 IbcCoertLoosveldReunie2007
 62.   4207 IbcPamPerquin
 63.   3996 RoséDeBock
 64.   3894 IbcJeanSmeetsF
 65.   3865 IbcFreekVeldhuis
 66.   3817 IbcFrankRiswick
 67.   3812 IbcFreekVeldhuisReunie2007
 68.   3753 Reunie Programma
 69.   3694 Roland van den Akker
 70.   3591 reunie 1991
 71.   3387 JeanSmeets
 72.   3351 HelpOnVariables
 73.   3265 Reunie Intekenen
 74.   3188 IbcHansRichter
 75.   3145 IbcPaulBoelens
 76.   3078 IbcTheoVanIerssel
 77.   2864 IbcBertelBrauckman
 78.   2862 IbcRonaldGruythuysen
 79.   2829 Reunie Locatie
 80.   2826 TheoStemkens
 81.   2768 FrancBessems
 82.   2733 Groepsfoto 1975 mei
 83.   2684 IbcWiebeVanDerWorpB
 84.   2638 IbcJanGeraets
 85.   2631 IbcJosMol
 86.   2566 IbcJohnVanDerBurg
 87.   2549 IbcArnoVanThiel
 88.   2479 IbcAlbuinVerkooijen
 89.   2404 PaulVermeulen
 90.   2395 IbcGerardUbink
 91.   2316 HelpOnAccessControlLists
 92.   2300 IbcShirts
 93.   2297 HelpOnFormatting
 94.   2291 HelpOnAdmonitions
 95.   2179 FindPage
 96.   2154 IbcHenkSpinhofReunie2007
 97.   2135 TitleIndex
 98.   1987 Groepsfoto 1976
 99.   1982 Mutaties doorgegeven
 100.   1972 WordIndex
 101.   1972 IbcMichaelHompus
 102.   1968 SystemPagesGroup
 103.   1952 ArthurVanThiel
 104.   1911 HenkSpinhof
 105.   1909 JoepClaessens
 106.   1901 IbcShirtLogo
 107.   1896 Groepsfoto 1979 april
 108.   1864 WhyWikiWorks
 109.   1841 Groepsfoto 1976 mei
 110.   1837 IbcWimBoumen
 111.   1832 Nieuws
 112.   1828 voetbalteam 1967
 113.   1758 IbcSvenSchmitzReunie2007
 114.   1727 IbcPimDeBekker
 115.   1694 Groepsfoto 1977 mei
 116.   1602 OrganisatieLog
 117.   1589 Groepsfoto 1978 mei
 118.   1557 HelpOnMacros
 119.   1552 Groepsfoto 1978 Flat A
 120.   1539 Groepsfoto onbekend
 121.   1493 HelpOnMoinWikiSyntax
 122.   1485 WillemStemkens
 123.   1460 HuubkeGeraedts
 124.   1453 PaulBoelens
 125.   1421 Groepsfoto Eeuwfeest 1951
 126.   1392 MichaelHompus
 127.   1384 HelpMiscellaneous
 128.   1369 IbcFrancisMeuwissen
 129.   1350 BertelBrauckman
 130.   1297 IbcJanPeeters
 131.   1282 Groepsfoto Lerarencorps 1950-1951
 132.   1277 LenieHilkens
 133.   1266 Groepsfoto 1975 mei full
 134.   1259 HelpForBeginners
 135.   1255 Hotels 14 en 15 september 2007
 136.   1249 Reunie Overnachtingen
 137.   1219 IbcMichielVanDerLande
 138.   1197 FreekVeldhuis
 139.   1196 DeNonnen
 140.   1194 HansRichter
 141.   1178 WimBerger
 142.   1093 JanEricKoch
 143.   1075 JurgenMols
 144.   1071 SimonHomburg
 145.   1063 Zoektips
 146.   1037 foto bc18
 147.   1004 HelpOnLanguages
 148.    986 Groepsfoto 1979 april full
 149.    978 MoinMoin
 150.    977 stats
 151.    960 JanWilms
 152.    949 HelpOnProcessingInstructions
 153.    946 Maagdenhuis
 154.    934 BartBrenneker
 155.    914 SiteNavigation
 156.    905 ArmandVerheggen
 157.    904 HuubSchaminée
 158.    903 HugoVanAkerlaken
 159.    896 FransWolters
 160.    893 EricKautz
 161.    892 JosVanDeWiel
 162.    887 JosGerards
 163.    876 MielVanSambeek
 164.    874 LouisBeel
 165.    870 HelpOnPageCreation
 166.    856 EricBots
 167.    850 ThijsBrand
 168.    840 FransSpauwen
 169.    837 Tila
 170.    819 WikiSandBox
 171.    819 Groepsfoto 1976 mei full
 172.    811 Groepsfoto 1978 mei full
 173.    802 JoCals
 174.    802 IbcWiebeVanDerWorpC
 175.    793 IbcHansDeWringer
 176.    787 Groepsfoto 1977 mei full
 177.    785 PageSize
 178.    776 PietCaris
 179.    770 BartBrouwers
 180.    765 FransBongers
 181.    763 JosHermans
 182.    757 JosMol
 183.    756 SystemInfo
 184.    752 AllardCroes
 185.    747 Logo Bisschoppelijk College
 186.    747 JoostGadiot
 187.    745 Groepsfoto 1978 Flat A Full
 188.    744 InterWiki
 189.    725 JozefvanDerLaan
 190.    717 BenCliteur
 191.    716 Sacramentsdag
 192.    714 HelpOnParsers
 193.    711 PeerRelou
 194.    708 PaulTheunissen
 195.    707 WikiName
 196.    700 VanThiel
 197.    695 LiaPeeters
 198.    679 HansPeutz
 199.    678 navigation menu
 200.    672 HansVanDerMeeren
 201.    670 GeertCuppen
 202.    668 TonBlauw
 203.    665 Media-aandacht
 204.    659 ArmandWinten
 205.    656 MoinMoin/InstallDocs
 206.    640 foto reunie 1991
 207.    635 LocalBadContent
 208.    633 ErwinMathijsen
 209.    624 WilClaessen
 210.    620 JohnVanDerBurg
 211.    613 HarrieKorsten
 212.    612 MarcelWouters
 213.    608 WouterSchüster
 214.    604 HelpOnInstalling/ApacheOnLinux
 215.    601 ArnoVanThiel
 216.    597 SystemPagesSetup
 217.    596 WantedPages
 218.    596 Van zwartrok tot hardrock
 219.    595 WikiCourseHandOut
 220.    592 HubertHöppener
 221.    588 JobTenDoeschate
 222.    584 HansBree
 223.    580 FransGoedemondt
 224.    575 RobCaubo
 225.    575 CoertLoosveld
 226.    575 BertoStoks
 227.    574 SanderKool
 228.    568 HelpOnCreoleSyntax
 229.    567 MauriceCollin
 230.    567 HelpOnAuthentication/ExternalCookie
 231.    564 JanVanLieshout
 232.    558 RolandVanDenAkker
 233.    555 HelpOnConfiguration/IntegratingWithApache
 234.    552 HelpOnInstalling/ApacheOnLinuxFtp
 235.    552 Frans
 236.    549 HelpOnSearching
 237.    547 HuubRieter
 238.    541 HelpOnInstalling/ApacheWithModPython
 239.    538 HelpOnInstalling/FastCgi
 240.    537 Sjang
 241.    534 FritsVromen
 242.    532 HelpContents
 243.    523 HelpOnConfiguration/ApacheVoodoo
 244.    523 AlbuïnVerkooijen
 245.    521 PeterVanLint
 246.    520 AbandonedPages
 247.    515 HelpOnInstalling/InternetInformationServer
 248.    511 SjengBreuer
 249.    503 MielIntZand
 250.    497 Kleine lettertjes
 251.    496 AutoAdminGroup
 252.    487 HelpOnEditing
 253.    484 HelpOnInstalling
 254.    482 Groepsfoto Lerarencorps 1950-1951 personen
 255.    478 EmileDeGrund
 256.    464 JackKuppens
 257.    463 JoostLemmens
 258.    458 HelpOnActions/AttachFile
 259.    451 HelpOnUpdating
 260.    445 HarriRichaerts
 261.    444 StanClaessens
 262.    443 Doelstellingen
 263.    431 MichielVroon
 264.    431 HanWillems
 265.    427 HelpOnInstalling/BasicInstallation
 266.    422 HelpOnLinking
 267.    413 JosSpecken
 268.    401 Pasje Freek
 269.    401 HelpOnThemes
 270.    401 HelpOnAuthentication
 271.    392 FortuneCookies
 272.    390 HelpOnInstalling/WikiInstanceCreation
 273.    388 DesktopEdition
 274.    382 Bestelling shirts doorgegeven
 275.    379 JuliënStevens
 276.    376 WikiCourse
 277.    374 HelpOnInstalling/ApacheOnWin32withFastCgi
 278.    371 HelpOnActions
 279.    363 Mutaties NIET doorgegeven
 280.    362 HelpOnInstalling/ApacheOnWin32
 281.    360 HelpOnUserHandling
 282.    360 HelpForDevelopers
 283.    358 HelpOnUserPreferences
 284.    357 HelpForUsers
 285.    353 HelpOnTextChas
 286.    351 HelpOnSlideShows
 287.    349 HelpOnInstalling/TroubleShooting
 288.    344 HelpOnAutoAdmin
 289.    339 LocalSpellingWords
 290.    338 WikiHomePage
 291.    337 CategoryCategory
 292.    336 RandomPage
 293.    328 HelpOnXmlPages
 294.    327 SlideShowTemplate
 295.    327 HelpOnInstalling/ApacheOnMacOsx
 296.    323 HelpOnTables
 297.    323 HelpOnPatchCreation
 298.    321 HelpOnSynchronisation
 299.    320 HelpOnDictionaries
 300.    319 PamPerquin
 301.    319 MevrKruisberg
 302.    318 SyntaxReference
 303.    318 HelpOnMoinCommand
 304.    315 HelpOnLists
 305.    314 HelpOnUpdatingPython
 306.    313 HelpOnComments
 307.    313 CategoryHomepage
 308.    312 HelpOnXapian
 309.    311 HomepageTemplate
 310.    309 HelpForAdministrators
 311.    308 HelpOnInstalling/ApacheOnWin32withDomainAuthentication
 312.    305 HelpOnAdministration
 313.    304 HelpOnNotification
 314.    303 HelpOnTemplates
 315.    302 HelpOnInstalling/TwistedWeb
 316.    301 SlideShowHandOutTemplate
 317.    301 BadContent
 318.    300 WikiWikiWeb
 319.    299 HelpOnSubscribing
 320.    299 HelpOnSpellCheck
 321.    299 CategoryTemplate
 322.    296 HelpOnRules
 323.    295 WikiTipOfTheDay
 324.    293 HelpOnAcl
 325.    287 HelpOnSuperUser
 326.    287 @nimalf@rmrelo@ded
 327.    286 OrphanedPages
 328.    286 HelpOnConfiguration/EmailSupport
 329.    285 HelpOnInstalling/ApacheWithModWSGI
 330.    285 HelpOnHeadlines
 331.    284 HelpOnEditLocks
 332.    282 HelpOnInstalling/WebLogic
 333.    281 XsltVersion
 334.    281 HelpOnInstalling/Win32MoinEasyBackup
 335.    281 HelpOnInstalling/MinimalWiki
 336.    281 HelpMiscellaneous/ExperimentalFeatures
 337.    281 Bestelling shirts NIET doorgegeven
 338.    278 HelpOnLogin
 339.    274 Oude kippen
 340.    270 HelpOnSpam
 341.    266 HelpOnGraphicalEditor
 342.    265 MissingHomePage
 343.    263 HelpOnCategories
 344.    262 HelpOnSessions
 345.    261 HelpOnPageDeletion
 346.    260 HelpOnPackageInstaller
 347.    260 HelpIndex
 348.    258 HelpOnSmileys
 349.    255 HelpOnEditing/SubPages
 350.    255 EventStats
 351.    254 HelpOnInstalling/AolServer
 352.    253 HelpOnMacros/ImageLink
 353.    252 CamelCase
 354.    248 MissingPage
 355.    246 WikiCourse/08 Hot Keys
 356.    241 SyncJobTemplate
 357.    238 HelpOnOpenIDProvider
 358.    236 SlideTemplate
 359.    236 HelpOnParsers/ReStructuredText
 360.    227 ProjectGroupsTemplate
 361.    227 EditedSystemPages
 362.    226 WikiCourse/16 Wiki internal links
 363.    226 HomepageGroupsTemplate
 364.    225 HomepageReadWritePageTemplate
 365.    223 PermissionDeniedPage
 366.    222 ProjectTemplate
 367.    219 WikiCourse/51 Applications
 368.    217 WikiCourse/10 Text layout with wiki markup
 369.    217 SystemAdmin
 370.    217 HomepageReadPageTemplate
 371.    215 HelpOnSlideShows/100 Creating the slides
 372.    213 HomepagePrivatePageTemplate
 373.    212 HelpTemplate
 374.    212 HelpOnSlideShows/000 Introduction
 375.    208 WikiCourse/13 Lists
 376.    204 HelpOnMacros/Include
 377.    203 HelpOnConfiguration/SecurityPolicy
 378.    202 WikiCourse/30 The graphical editor
 379.    201 WikiCourse/22 Parsers
 380.    199 WikiCourse/40 Creating more pages
 381.    199 WikiCourse/23 Actions
 382.    199 WikiCourse/07 The text editor
 383.    198 HelpOnConfiguration/FileAttachments
 384.    197 MoinMoin/TextFormatting
 385.    196 WikiCourse/50 Wiki etiquette
 386.    196 WikiCourse/18 Attachments
 387.    195 WikiCourse/01 What is a MoinMoin wiki?
 388.    194 HelpOnLinking/NotesLinks
 389.    193 WikiCourse/52 Structure in the wiki
 390.    193 WikiCourse/05 User preferences
 391.    192 HelpOnMacros/MailTo
 392.    189 WikiCourse/17 External links
 393.    189 HelpOnConfiguration/UserPreferences
 394.    187 WikiCourse/12 Headlines
 395.    186 WikiCourse/06 Your own wiki homepage
 396.    184 WikiCourse/03 Staying up to date
 397.    182 WikiCourse/02 Finding information
 398.    181 WikiCourse/19 Symbols
 399.    181 WikiCourse/04 Creating a wiki account
 400.    181 HelpOnMoinCommand/ExportDump
 401.    180 WikiCourse/20 Dynamic content
 402.    180 WikiCourse/14 Text styles
 403.    172 WikiCourse/15 Tables
 404.    166 WikiCourse/11 Paragraphs
 405.    166 HelpOnConfiguration/SurgeProtection
 406.    165 HelpOnMacros/EmbedObject
 407.    162 HelpOnConfiguration/SupplementationPage
 408.    149 EventStats/HitCounts
 409.    144 HelpOnParsers/ReStructuredText/RstPrimer
 410.    144 EventStats/UserAgents
 411.    142 EventStats/Languages

Hit counts

Date Views/day Edits/day
2017-10-11 1208.4 0.0
2017-05-25 899.3 0.1
2017-01-06 450.8 0.0
2016-08-20 480.8 0.0
2016-04-03 583.4 0.0
2015-11-16 632.8 0.0
2015-07-01 425.9 0.0
2015-02-12 407.3 0.0
2014-09-26 625.9 0.0
2014-05-10 936.1 0.0
2013-12-22 679.0 0.0
2013-08-05 725.3 0.0
2013-03-20 387.9 0.0
2012-11-01 277.8 0.0
2012-06-15 213.0 0.0
2012-01-28 232.0 0.0
2011-09-11 228.9 0.0
2011-04-25 143.9 0.0
2010-12-08 148.7 0.0
2010-07-22 208.6 0.1
2010-03-05 210.5 0.0
2009-10-17 211.6 0.0
2009-05-31 172.2 0.1
2009-01-12 172.0 0.1
2008-08-27 196.4 0.1
2008-04-10 230.9 0.0
2007-11-23 273.5 0.1
2007-07-07 1295.2 6.4
2007-02-18 512.1 11.1

User agents

User agent %
Mozilla/5.0 23.61
bingbot/2.0 15.58
SemrushBot/1.2~bl 13.57
MSIE 7.0 11.29
MSIE 6.0 10.64
SemrushBot/1.1~bl 3.98
MSIE 8.0 3.30
SemrushBot/1~bl 1.96
YandexBot/3.0 1.52
DotBot/1.1 1.39
Others 13.16

Ja, hallo!!! Beste Gallī, wat is dit nu weer? Je weet toch dat je bij http://www.mozilla.com een echte bladeraar kunt neerladen?

SystemInfo

Python Version
2.7.9 (default, Jun 29 2016, 13:11:10) [GCC 4.9.2]
MoinMoin Version
Release 1.9.8 [Revision release]

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de GNU Free Documentation License alsmede een Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.

Deze site is een initiatief van oud-intern WiebeVanDerWorp en wordt gesponsord door ViaISN.org.