HuubSchaminée

Als goede vriend van Huub Schaminée kan ik wel iets over Huub vertellen.

Voor de internen die gelijktijdig met Huub op het internaat zaten, hoef ik Huub niet nader te omschrijven. Huub zal bij iedereen bekend zijn. Als Huub ergens was kon niemand om hem heen. Een druk baasje (of beter gezegd "baas") die altijd zijn woordje klaar had. Niet om hem heen kunnen had ook wel betrekking op zijn postuur. Huub was iets te fors, maar daar had hij geen enkele last van. Ook niet bij het voetballen waar hij een mooie techniek combineerde met veel liefde voor het spelletje. Huub was trouwens een allround sporter en trok er ook vaker op de racefiets op uit. Ik herinner me nog de forse schuiver die ik met de racefiets van Huub maakte in een fietscross waarbij Huub mij aanspoorde om mijn absoluut afwezige kwaliteiten in de wielrennerij te tonen. Niet alleen de fiets van Huub raakte beschadigd, ik nam in mijn val ook nog Jan Willem Greve mee.

Dit gebeurde toen Huub weer eens geblesseerd was want zijn lichaam kon de dadendrang van Huub vaak niet bijhouden. Ik hoor nog het krakende geluid toen Huub en Kees Bernard elkaar "ontmoetten" op het voetbalveld. Het gebroken been betekende wel het einde van de voetbalcarrière van Huub.

Na Roermond vertrok Huub naar Nijmegen en ging Nederlands studeren. Dat vlotte niet echt en ik heb indertijd een aantal weekenden met Huub zitten te praten over de toekomst en wat nu echt belangrijk is in het leven. Hij stopte met de studie en ging werken bij Huize Maria Roepaan waar hij ook zijn vrouw leerde kennen. Huub bloeide op, maar zijn lichaam was niet al te sterk. Huub kwam uiteindelijk vanwege zijn gezondheid thuis te zitten. Helemaal stil overigens niet want Huub kreeg 4 of 5 kinderen. Ook was hij de organisator van allerlei activiteiten in het tenniscomplex van zijn schoonouders. Bij de begrafenis van Huub, waar we met een stuk of 10 oud-internen waren, hoorde ik dat Huub een geweldige vader was geworden; ja een groot gemis voor zijn vrouw en kinderen en voor ons allemaal. Huub stierf in zijn slaap, ik begreep door een maagperforatie.

Huub, bedankt voor alle fijne uren die we gehad hebben!

Jos van de Wiel

De teksten en media op deze site zijn zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de GNU Free Documentation License alsmede een Creative Commons-licentie van het type Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0.

Deze site is een initiatief van oud-intern WiebeVanDerWorp en wordt gesponsord door ViaISN.org.